Prva stran - Zdravo življenje - Zdrava hrana
-0%

Zeleni čaj Sencha 100 g, Papaja Nazaj

PAPAJA 90668
Naša šifra: 90668
Zeleni čaj Sencha 100 g, Papaja
InStock
Na zalogi
3,69 €
-0%
3,69 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 100000.

Zeleni čaj SENCHA, za razliko od kitajskega zelenega čaja Gunpowder, prihaja iz Japonske pokrajine Uji, kjer je zelo priljubljen in spoštovan zaradi svojega grenko-sladkega »rožnato-zelenega« okusa in zlato-rumene barve, poleg tega je zelo aromatičen.

Podrobnosti izdelka

Če boste na obisku pri Japoncih vam bodo najverjetneje za dobrodošlico ponudili prav ta čaj. Je blažji od kitajskih zelenih čajev in je v osnovi mešanica skrbno izbranih japonskih zelenih čajev. Le-ti so ročno obrani spomladi (aprila in maja) in so skrbno izbrani ter le iz prve žetve. Predno sveže obrane liste posušijo, jih za kratek čas izpostavijo pari (od tu tudi ime: Sencha v prevodu namreč pomeni „pod paro sušen čaj“) in preprečijo fermentacijo s tem pa ohranijo svetlo zeleno barvo, svežino in osvežujoč okus. Kot vsi zeleni čaji tudi Sencha vsebuje veliko antioksidantov in vitamina C. Je primeren čaj za vsakodnevno uživanje in pozitivno vpliva na telo in dušo.
Pri pripravi SENCHE pazimo, da ima voda temperaturo okrog 80°C, višja temperatura namreč povzroči premočno aromo, okus in grenkobo. Uporabimo 1-2 žlički čaja (odvisno od velikosti skodelice-120-250ml) in pazimo, da bo čaj v vodi 2 do 4 minute, potem ga precedimo in v njem uživamo. Čajne lističe lahko uporabimo za 2-3 prelivke, vse dokler še ima okus in aromo. Dodatki k čaju glede na njegovo naravno bogastvo arome in okusa niso potrebni, seveda pa to odločitev prepuščamo v celoti vsakemu posamezniku in njegovim izkušnjam.
Naše priporočilo:
Iz zelenega čaja si za vroče poletne dni lahko pripravimo hladen napitek – ledeni zeleni čaj.
Potrebujemo 6-8 čajnih žličk čaja, in v čajniku z 1 litrom vroče (okrog 80°C) vode pripravimo čaj. Lističe pustimo v vodi 4-6 minut. Precedimo in prelijemo v vrč. Shranimo v hladilniku in pijemo večkrat na dan. Pred serviranjem dodamo še nekaj kock ledu ter po lastnem okusu sladilo (priporočamo rjavi ali kokosov sladkor), med, javorjev ali agavin sirup, limonin ali pomarančni sok.
Za pripravo ledenega zelenega čaja še posebej priporočamo aromatizirane zelene čaje, saj s svojo aromo še dodatno obogatijo izkušnjo pitja tovrstnega čaja.