Prva stran - Kozmetika in higiena - Kozmetika
-0%

Krauterhof polžji gel, 100 ml Nazaj

KRAUTERHOF 98306
Naša šifra: 98306
Krauterhof polžji gel, 100 ml
InStock
Na zalogi
15,99 €
-0%
15,99 €

Opozorilo

Največja dovoljena količina za ta izdelek je 100000.

Nov trend v kozmetiki prinaša v Evropo ekstrakt polžje sluzi za katerega so odkrili, da blagodejno vpliva na kožo. Delavci na farmi polžev so opazili pri ravnanju s polži, kako so njihove roke postale mehke in gladke. Že prej pa so ekstrakt polžje sluzi uporabljali pri lajšanju manjših opeklin. 

Podrobnosti izdelka

Pri procesu nabiranja ekstrakta polžje sluzi, polžem ne škodujejo na kakršenkoli način. Pri plazenju polži puščajo za seboj sluz, ki jo znanstveniki poberejo in spremenijo v prah, ki gre potem v nadaljnjo obdelavo. Ko pomislimo na polže, se nam sprožajo neprijetni občutki gnusa, a če povohate izdelek iz ekstrakta ste prijetno presenečeni, saj ne diši prav nič neprijetno. Edinstvena sestava polžjega ekstrakta vključuje 7 osnovnih sestavin, ki pomagajo koži, da ostane lepa in sveža: alantoin, kolagen, elastin, glikolinska kislina, hialuronska kislina, vitamin E ter različni proteini.
Polžjemu ekstraktu pripisujejo, da lahko pomaga pri težavah z aknami, nečisto kožo, pri izsuševanju kože ter preveliki pigmentaciji. Vsakodnevna raba izdelkov, ki vsebujejo polžji ekstrakt pomaga tudi pri zmanjšanju obsega gub in črt na koži, o čemer je poročala tudi revija Journal of Drugs and Dermatology. V članku lahko zvemo, kako so znanstveniki zbrali 25 oseb, ki so trpele za poškodbami kože zaradi sonca. Ena polovica oseb je uporabljala izdelek s polžjim ekstraktom, druga polovica pa je bila podvržena tako imenovani placeba terapiji. Opazili so precejšnje zmanjšanje števila gub in povečanje elastičnosti kože.
Sestavine polžje krema Krauterhof: voda, ekstrat polžje sluzi, denaturirani alkohol, propilen glikol, metilpropandiol, alantoin, etilheksil glicerin, dišava, dinatrijev-a EDTA, akrilati/C10-30, aklil akrilat, silikonski polimer, natrijev hidroksid, fenoksi etanol.